Διεύθυνση Σπουδών                                                                    

Η Dr. phil. Ρέα Αργυροκαστρίτη μετά την επιτυχή αποπεράτωση των σπουδών της στη Γερμανική γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (με λίαν καλώς 8,1) ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της Παιδαγωγικές Σπουδές:Σχολείο και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Χίλντεσαϊμ της Γερμανίας, απ'όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβριο του 2003 με άριστα (1,3 sehr gut) κατακτώντας τον τίτλο της Διπλωματούχου Παιδαγωγού (Dipl. Päd.).
Το Μάϊο του 2008 έδωσε με την εκπόνηση της διδακτορική της διατριβής στον τομέα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής (Αργυροκαστρίτη, Σωτηρία (2008) : „Σχολικό Κλίμα και Πρακτική Μαθήματος. Μια σχολική εθνογραφική έρευνα σε γερμανικά και ελληνικά δημοτικά σχολεία“, εκδόσεις IBIDEM Αννόβερο. ΙSBN-13: 9783898219297) τις διδακτορικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Χίλντεσαϊμ της Γερμανίας αποκτώντας το διδακτορικό τίτλο Dr. phil.με ομόφωνο άριστα.
Ήταν πάνω από πέντε χρόνια καθηγήτρια γερμανικών σε πολυάριθμα τμήματα γερμανικών ως ξένης γλώσσας, τμήματα Test DaF στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Χίλντεσαϊμ της Γερμανίας (Volkshochschule Hildesheim) και εξειδικευμένη επίσημη εξετάστρια στην εξέταση Test DaF (γλωσσικές εξετάσεις στο γερμανικό πανεπιστήμιο), καθώς επίσης για δύο χρόνια σύμβουλος γλώσσας για την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και για τα πτυχία Kleines und Großes Sprachdiplom του Goethe Institut στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Χίλντεσαϊμ της Γερμανίας (Volkshochschule Hildesheim).
Παράλληλα εργάζεται τα τελευταία 2,5 χρόνια ως εισηγήτρια στο Ινστιτούτο Γενικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Χίλντεσαϊμ. Έχει λάβει μέρος σε πολύαριθμα σεμινάρια και συνέδρια σε Γερμανία και Ελλάδα, έτσι ώστε να είναι πάντοτε ενημερωμένη στο αντικείμενο εργασίας της.
Από το Σεπτέμβριο του 2008 επέστρεψε στην πόλη της και ίδρυσε το γερμανικό φροντιστήριο ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, όπου διδάσκονται αποκλειστικά γερμανικά, με το όραμα να φέρει τους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες της πιο κοντά στη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.